Sınıf Rehberlik Programları

SEVGİ ÇİÇEĞİ İLKOKULU ÖĞRETMENLERİNİN DİKKATİNE;

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonunda yer alan rehberlik hizmetlerinin ihtiyaçlara yönelik olarak yeniden yapılandırılması hedefi doğrultusunda kapsamlı okul rehberlik programları çerçevesinde sınıf rehberlik programlarının yenilenmesine yönelik olarak  bir çalışma yürütülmüştür. Bu çalışma doğrultusunda okul öncesinden orta öğretimin son sınıfına kadar her sınıf düzeyi için akademik, sosyal - duygusal ve kariyer gelişim alanlarını kapsayan sınıf rehberlik programları hazırlanmıştır. Hazırlanan sınıf rehberlik programlarının Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı onayından sonra 2023-2024 eğitim öğretim yılında da tüm eğitim seviyelerinde uygulanması düşünülmektedir. Okulumuzda 3 rehber öğretmeni bulunmaktadır.

19.02.2020 144

Kaynak: RESMİ YAZI